Vakantie Tenerife

Een vakantie naar Tenerife maakt de strandliefhebber in jezelf los. Je hebt op dit Canarische eiland keuze uit tal van geweldige stranden. Maak ontspannen strandwandelingen, spring over de golven of blijf lekker liggen op een ligbedje in de zon. In veel badplaatsen op Tenerife heb je een groot aanbod in sfeervolle vakantieparken, comfortabele appartementen en luxe hotels. Een vakantie op Tenerife kun je zo relaxed of actief maken als je wilt. Zo zijn er op dit eiland veel leuke excursies en activiteiten mogelijk zoals met de kabelbaan naar een vulkaan, zwemmen in natuurlijke baden, spetteren in het grootste aquapark van Europa en op zoek gaan naar walvissen en dolfijnen. Je leest het al, op Tenerife hoef je je geen moment te vervelen!

Lees meer

Vakanties naar Tenerife

Flamingo Beach Mate

Spanje, Tenerife, Costa Adeje

Beoordeeld
9.5

Tivoli La Caleta

Spanje, Tenerife, Costa Adeje

Beoordeeld
9.4

Estefania Boutique Suites

Spanje, Tenerife, Chayofa

Beoordeeld
9.4

Zie volledige prijsspecificatie bij de desbetreffende reisaanbieder. 

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden op Tenerife

De Reisspecialist

Playa de las Americas en Los Cristianos

Playa de las Americas en Los Cristianos zijn twee badplaatsen aan de zonnige zuidkust van Tenerife die als het ware in elkaar overlopen. Veel Tenerife-vakantiegangers kiezen ervoor om te verblijven in deze badplaatsen. Je vindt hier het grootste aanbod als het gaat om appartementen, vakantieparken en hotels. Van alleen logies tot volledig verzorgd met All Inclusive. Vooral in Playa de las Americas is alles mogelijk. In het centrum en aan de boulevard vind je een aaneenschakeling van restaurants, bars en winkels. Bovendien heb je volop keuze als het gaat om mooie stranden. Interessant: het zeegebied tussen Tenerife en La Gomera is het natuurlijke habitat van veel walvissen en dolfijnen. Het hele jaar door kun je er zeedieren spotten, maar voor bepaalde dieren zoals orka’s en potvissen heb je van maart t/m juni de meeste kans om ze te zien.

Costa Brava

Betrouwbare Spanje specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Zonvakanties

Mascakloof

Tijdens je vakantie op Tenerife kun je een voormalig piratendorp en één van de mooiste dorpen op Tenerife bezoeken. Masca was een handige verstopplaats voor piraten. Het dorp ligt hoog in het Teno gebergte en je had uitzicht op zee om andere piratenschepen in de gaten te houden. De piraten zijn inmiddels verdwenen maar de machtige ligging van het dorp is onveranderd. Alleen al de weg naar Masca toe laat je robuuste kliffen en landschappen vol cactussen zien. Met een wandelroute van 5 kilometer door de Mascakloof kom je nog veel meer prachtige uitzichten tegen!

Mascakloof

El Teide

Een letterlijk hoogtepunt op Tenerife is de El Teide vulkaan. Met zijn 3718 meter hoogte is El Teide de hoogste berg van Spanje. Met een huurauto of georganiseerde excursie kun je tot verrassend grote hoogte komen. Onderweg kun je de auto parkeren bij startpunten van wandelroutes over de vulkaan. Een andere leuke optie om de vulkaan te verkennen is een rit met de kabelbaan: Teleférico del Teide. Je zweeft op indrukwekkende wijze boven een landschap met lavavelden en kraters. Tip: El Teide geldt als één van de beste plekken om in de avond naar sterren te kijken met een telescoop.

El Teide vulkaan

Costa Adeje

Costa Adeje ligt net als Playa de las Americas en Los Cristianos aan de zuidkust van het eiland. Het verschil met deze andere badplaatsen is dat Costa Adeje een tikkeltje luxer is. Je vindt er veel hotels waar je een luxe vakantie op Tenerife kunt beleven, maar er zitten ook zeker veel voordelige opties tussen. In Costa Adeje kun je een geweldige dag vol waterpret ervaren in Siam Park, het grootste waterpark in Europa! Dit aquapark is in Thaise stijl ontworpen. Tussen tropische tuinen liggen spectaculaire waterglijbanen zoals de Tower of Power. Dit is een glijbaan met een vrije val die door een tunnel in een aquarium vol haaien gaat. Ook is er een golfslagbad met één van de hoogste kunstmatige golven ter wereld, een lazy river en waterspeeltuinen voor kleine kinderen. Klaar voor een dag vol plezier?

Strand van Costa Adeje

Garachico

Eerder noemden wij Masca al als één van de mooiste dorpen op Tenerife, maar Garachico behoort daar ook zeker toe! Dit vissersdorp ligt aan de noordkust en de sfeer is erg gemoedelijk. Het schilderachtige centrum is erg charmant en wordt omgeven door bananenplantages. De meeste ogen zijn in Garachico gericht op de kustlijn. Daar vind je namelijk natuurlijke zwembaden. Lavarotsen scheiden de natuurlijke zwembaden van de oceaan en je kunt er een verfrissende duik nemen!

Los Gigantes

Dit relaxte kustdorp ligt aan de westkust van Tenerife. Los Gigantes is vernoemd naar de torenhoge kliffen. De naastgelegen kliffen zijn wel 800 meter hoog, echt gigantisch dus! Vanuit de kleinschalige badplaats heb je geweldige uitzichten op dit natuurfenomeen. Als je met de auto het eiland rond rijdt is dit ook zeker een must-stop. Een andere reden waarvoor Los Gigantes erg geliefd is, is omdat voor de kust veel dolfijnen en walvissen leven. Vanuit de jachthaven vertrekken regelmatig boottochten om op zoek te gaan naar deze prachtige zeedieren!

Los Gigantes

Puerto de la Cruz

Tijdens je vakantie op Tenerife kun je ook aan de noordkust verblijven. Een uitstekende plek hiervoor is Puerto de la Cruz. Je kunt uitgebreid chillen op de donkergekleurde stranden die worden omgeven door bananenplantages. Erg bijzonder in deze badplaats is Lago Martianez: een groot zwemcomplex met uitzicht op zee. Neem er een duik in de mooie zoutwaterbaden omgeven door exotische bomen en planten. In Puerto de la Cruz ligt tevens het Loro Parque. Wat ontstaan is als papegaaienpark, is uitgeroeid tot een grote dierentuin met onder andere tijgers, gorilla’s, pinguïns en orka’s.

Kustlijn van Puerto de la Cruz

Parque Rural de Anaga

Een dagje op avontuur op vakantie in Tenerife? Kom naar Parque Rural de Anaga! Dit natuurpark ligt in het noorden van Tenerife en bestaat uit landschappen met ravijnen, bergen, valleien en bossen. Het is de ideale spot als je een dag wilt hiken in de sprookjesachtige laurierbossen. Neem regelmatig een tussenpauze en sta stil bij de panoramische uitzichten. Wat je zal opvallen in Anaga is dat het gebied erg mossig is. Een bijzonder mossige plek is Camino viejo al Pico del Inglés. Het is een weg die aan weerzijden hoge bemoste rotswanden heeft. Je moet het simpelweg zien om te beseffen hoe fotogeniek dit is!

Anaga Tenerife

Playa de las Teresitas

Op korte afstand van bovengenoemd natuurpark ligt, volgens velen, het mooiste strand van Tenerife. Het toerisme speelt zich voor het grootste gedeelte af aan de zuidkust, terwijl dit strand in het noorden ligt. Het is een beetje uit de richting dus, maar zeker de reisafstand waard. Het zand van Playa de las Teresitas heeft een schitterende goudkleur. Dat is ook niet gek, want dit kunstmatige strand is aangelegd met zand uit de Sahara. Verder is het strand versierd met veel palmbomen en is het zeewater diepblauw van kleur. Je gaat hier zeker een heerlijke stranddag tegemoet!

Playa de las Teresitas

Vakantie Tenerife – Hoe pak je het aan?

Zie jij jezelf al helemaal op één van de mooiste stranden op Tenerife liggen? Dan is het hoog tijd om jouw vakantieplannen concreet te maken. De meest verstandige manier om je vakantie naar Tenerife te boeken is bij een reisbureau gespecialiseerd in Spanje. De Reisspecialist verwijst je door naar reisorganisaties die zijn aangesloten bij de ANVR en SGR. Hierdoor heb je veel garanties en weet je zeker dat je geboekte reis in goede handen is!

TKies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Tenerife!

TUI

Deel deze reisinfo via: 

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?