Welk Grieks eiland past bij mij?

Vraag je je af: welk Grieks eiland past bij mij? Dat is niet gek, want er zijn zoveel Griekse eilanden waaruit je kunt kiezen voor een vakantie. Daarom helpt De Reisspecialist jou een handje! In dit artikel vind je per categorie Griekse eilanden die het beste bij jou passen. Wil je de nadruk leggen op de natuur, de Griekse oudheid, kindvriendelijkheid, uitgaan of de mooiste stranden? Ga op zoek naar wat jij het belangrijkste vindt en ontdek jouw favoriete eiland in Griekenland. Hierna weet je precies welk Grieks eiland bij jou past!

Inhoudsopgave

Welk Grieks eiland past bij mij? Vind jouw favoriete eiland!

Voor iedere doelgroep is er wel een leuk en geschikt eiland in Griekenland. Hieronder vind je per categorie geschikte eilanden. Zo kun je kiezen uit Griekse eilanden die leuk zijn voor stelletjes, voor families met kinderen, voor jongeren die willen feesten, voor rustzoekers, voor geschiedenisliefhebbers, voor zonaanbidders en natuurliefhebbers.

1. Het leukste Griekse eiland voor stelletjes

Een eiland in Griekenland die veel stelletjes kiezen is Santorini. Dit Griekse eiland heeft een romantische sfeer. Dat komt door fotogenieke witte dorpjes zoals Oia en Fira. In deze dorpen vind je typisch Griekse landschappen met witte gebouwen met blauwe koepels en details die tegen de vulkanische heuvels zijn opgebouwd. Samen met je partner kun je in deze charmante dorpen heerlijk ronddwalen, lekker eten bij tavernes en genieten van de uitzichten op de diepblauwe zee. Vooral bij zonsondergang zijn de uitzichten vanaf dit eiland magisch! Daarnaast kun je op Santorini lekker relaxen op donkergekleurde stranden. Let wel: mede door vele cruiseboten die in Santorini aanleggen kan het best druk aanvoelen op het eiland.

Zonsondergang in Santorini

De zonsondergang op Santorini

Wil je het liever een tikkeltje rustiger hebben? Overweeg dan eens de romantische kustplaats Chania in het westen van Kreta. Deze gemoedelijke kustplaats met Venetiaanse gebouwen is erg geliefd onder koppels.

Chania Kreta

De haven van Chania op Kreta

2. Rustige Griekse eilanden

Voor jou liever geen drukte met veel andere vakantiegangers om je heen? Krijg jij eerder het vakantiegevoel door rust en ruimte om je heen? Dan zijn er verschillende Griekse eilanden waar van massatoerisme nog geen sprake is. Tot rustige Griekse eilanden behoren onder andere Kefalonia, Karpathos en Skiathos. Op alle drie de eilanden vind je veel schilderachtige dorpjes, natuurlandschappen waar je weinig tot geen andere toeristen tegenkomt en tavernes waar je Griekse specialiteiten kunt proeven. Op de stranden heb je alle ruimte om je handdoek uit te rollen. En, mooie stranden heb je er genoeg! Zoek maar eens op Myrtos Beach op Kefalonia of Apella Beach op Karpathos. Deze Griekse eilanden zijn ook uitermate geschikt om te wandelen. Zo kun je actief bezig zijn in de natuur perfect combineren met ontspanning aan zee!

Kefalonia landschap

Het rustige eiland Kefalonia

3. De meest kindvriendelijke Griekse eilanden

Veel Griekse eilanden zijn uitstekend geschikt voor een vakantie met kinderen. De meest kindvriendelijke Griekse eilanden zijn Kos, Kreta en Rhodos. Op deze eilanden kun je terecht bij veel kindvriendelijke hotels en vakantieparken. Deze hotels zijn helemaal ingespeeld op de komst van gezinnen met kinderen. Dat zie je terug aan veel kinderfaciliteiten zoals een kinderbad met waterspeeltoestellen, speeltuinen, een miniclub waar de kids spelletjes spelen en uiteraard ’s avonds een minidisco. Veel kindvriendelijke resorts beschikken ook nog eens over een kinderbuffet in het restaurants met allerlei lekkers. Daarnaast zijn er veel familiehotels die een waterpark op het hotelcomplex hebben. Je kunt de kids haast niet gelukkiger maken met zo’n hotel met een aquapark!

Griekenland met kinderen

Een vakantie met kinderen naar Griekenland

4. Griekse eilanden voor een feestvakantie

Als er één plek is voor een feestvakantie in Griekenland, dan is dat wel Chersonissos op Kreta. Dit is dé badplaats voor een geweldige zon-, zee- en strandvakantie waar je tegelijkertijd een feestje kunt bouwen met vrienden. Het uitgaansleven is uitbundig, zeker op The Strip. Dit is de grote uitgaansstraat van Chersonissos. Veel Nederlandse jongeren komen graag samen bij de Hollandse kroeg Hof van Holland. Hier kun je meezingen en dansen op Nederlandse hits. Maar er zijn nog veel meer discotheken waar je geweldige avonden zult beleven! Daarnaast zijn er in het hoogseizoen veel schuimparty’s zoals bij het beroemde Star Beach én kun je een dagje meevaren met een partyboot. Je leest het al: in Chersonissos heb je never a dull moment!

Chersonissos Kreta

De kustlijn van Chersonissos op Kreta

Een andere bestemming waar je goed kunt uitgaan in Griekenland is Mykonos. Het verschil met Chersonissos is dat de sfeer op dit Griekse feesteiland wat exclusiever is. Mykonos is populair onder de jetset en dat zie je terug aan de lokale prijzen. Vooral Mykonos-Stad is de plek waar je tot in de late uurtjes kunt uitgaan. Deze plek is ook erg geliefd in de gay-scene. De huizen en gebouwen in Mykonos-Stad zijn voor een groot deel witgekleurd en dat geeft een bijzondere sfeer. Ook op de rest van het eiland kom je veel witte dorpen tegen, evenals luxe badplaatsen waar je aan het strand kunt vertoeven.

Mykonos uitzicht

Het uitzicht over Mykonos-Stad

5. Leuke onbekende eilanden in Griekenland met veel authenticiteit

Zoek je een Grieks eiland dat nog niet zo bekend is onder het grote publiek? En waar je de Griekse authenticiteit duidelijk merkbaar is? Thassos is een relatief onbekend Grieks eiland. Dit is het noordelijkste eiland van Griekenland met een kalme sfeer. Verspreid over het eiland vind je tal van knusse dorpjes waarbij het lijkt alsof je terug in de tijd stapt. Een mooi voorbeeld van zo’n pittoresk dorp op Thassos is Skala Potamias. Als je meer wilt weten over de historie op het eiland is de archeologische site van Agora een aanrader. Hier vind je ruïnes van oude tempels en een theater. Culturele uitstapjes kun je op Thassos perfect combineren met het strand. Of je nu in het noorden, zuiden, westen of oosten bent: overal vind je wel mooie stranden. De beste tip voor een strand is Paradise Beach, de naam zegt al genoeg!

Thassos afgelegen strand

Een afgelegen strand op Thassos

Een stuk zuidelijker ten opzichte van Thassos ligt Skopelos. Ook dit is een geschikt Grieks eiland dat nog niet zo bekend is onder het massatoerisme. Het eiland, dat onderdeel is van de Sporaden, is heerlijk rustig met schitterende natuurlandschappen. Je bent hier ook op de juiste plek als je veel wilt wandelen. Skopelos staat bekend als een goed wandeleiland met vele routes. Onderweg passeer je de mooiste natuurlocaties en kustlijnen. Zo kom je erachter dat Skopelos veel ongerepte stranden heeft waar de kans groot is dat je een strand alleen voor jezelf hebt. Als je naar Skopelos wilt vlieg je op het nabijgelegen eiland Skiathos om vervolgens met de veerboot in één uur het eiland te bereiken. Dit klinkt misschien als omslachtig, maar je krijgt er veel voor terug: wonderschone natuur, schilderachtige landschappen en oprechte Griekse gastvrijheid!

Skopelos landschap

De natuurrijke kust op Skopelos

6. De mooiste Griekse eilanden met veel natuur

Eén van de groenste eilanden in Griekenland is Corfu. Dat het zo groen is op het eiland heeft een reden. In het voor- en najaar valt hier meer regen dan op andere Griekse eilanden, dus houd daar rekening mee. Corfu ligt voor de westkust van het vasteland en bestaat voornamelijk uit beboste heuvel- en berglandschappen. De kustlijn is bezaaid met mooie baaien, de één nog mooier dan de andere! Met een huurauto kun je de mooiste baaien op Corfu ontdekken en eventueel snorkelen in het helderblauwe zeewater.

Corfu baai

Een schitterende baai op Corfu

Een ander Grieks eiland waar je veel natuurlijke highlights tegenkomt is Zakynthos. Dit eiland ligt een stukje zuidelijker dan Corfu. Bezienswaardigheid nummer één op Zakynthos is Navagio Bay, beter bekend als Shipwreck Beach. In de vorige eeuw is op dit strand, omgeven door torenhoge kliffen, een smokkelschip aangespoeld. Het uitzicht vanaf de top van de kliffen is werkelijk adembenemend met een azuurblauwe zee die het beeld compleet maakt. Ook vanaf de boot kun je dit fotogenieke strand bewonderen.

Maar er zijn meer mooie natuurplekken op Zakynthos. Ga bijvoorbeeld naar Kaap Skinari bij Agios Nikolaos. Hier vind je de Blue Caves. Door de lichtinval kleurt het water in deze grotten op magische wijze lichtblauw. Voor meer natuur moet je onder water zijn. Rondom Zakynthos zwemmen namelijk veel Caretta Caretta zeeschildpadden. Vooral in de Baai van Laganas is de kans groot dat je deze zeedieren door je duikbril ziet!

Blue Caves Zakynthos

De Blue Caves op Zakynthos

7. Grieks (schier)eiland met veel historie

Als je geïnteresseerd bent in de Griekse oudheid, dan moet je zeker op de Peloponnesos zijn. Oké, eerlijk is eerlijk, de Peloponnesos is geen eiland maar een schiereiland van het vasteland. Desondanks is dit schiereiland een geweldige vakantiebestemming als je meer over historie te weten wilt komen. Verspreid over het schiereiland kom je veel historische bezienswaardigheden tegen, van het grote amfitheater in Epidaurus en de paleisruïnes in Mycene tot Olympia waar de eerste Olympische Spelen plaatsvonden en Sparta dat één van de machtigste steden van het oude Griekenland was.

Leeuwenpoort Mycene

De leeuwenpoort in Mycene op de Peloponnesos

Een huurauto is hier onmisbaar als je op ontdekking wilt op de Peloponnesos. Je kunt op één plek verblijven en vanuit daar uitstapjes maken, maar houd dan wel rekening met flinke reistijden tussen bezienswaardigheden. Daarom verblijven veel reizigers vaak op meerdere plekken tijdens een rondreis. Alle indrukken van ruïnes en oude overblijfselen kun je laten bezinken op de zonovergoten stranden. Fijne badplaatsen met mooie stranden op de Peloponnesos zijn Nafplio en Patras.

8. De warmste Griekse eilanden met mooie stranden

Vind je het klimaat erg belangrijk voor je keuze voor een Grieks eiland? En, wil je het graag zo warm mogelijk hebben op vakantie in Griekenland? Dan kun je het beste kiezen voor de eilanden Rhodos, Kos of Kreta. Deze eilanden in het zuidoosten van Griekenland beschikken over de warmste temperaturen. Zonnebrand is hier geen overbodige luxe! Veel reizigers die in het voor- en naseizoen nog op zoek zijn naar de zon en lekkere temperaturen zitten hier goed. Bovendien vind je op Rhodos, Kos en Kreta een groot aanbod in lange zandstranden en idyllische baaien. Tot één van de mooiste stranden behoren de Anthony Quinn Bay op Rhodos, Balos Beach op Kreta en het palmenstrand Vai op Kreta.

Rhodos Lindos Beach

Lindos Beach op Rhodos

En, welk Grieks eiland past bij jou?

Wordt het een romantisch eiland, een Grieks eiland voor een jongerenvakantie of een eiland met veel natuur? De keuze is nu aan jou! Jouw vakantie naar een Grieks eiland boek je via De Reisspecialist bij een reisorganisatie die is aangesloten bij de keurmerken ANVR en SGR. Met deze garanties is jouw vakantietijd op een Grieks eiland in goede handen!

Of, kom in contact met een Griekenland specialist!

Bekijk ook: Welk Grieks eiland is het leukst?