Vakantie Menorca

Er zijn veel mooie Spaanse eilanden in de Middellandse Zee en na een vakantie op Menorca kun je dat zeker beamen. Op dit eiland, dat behoort tot de Balearen, krijg je geen genoeg van de azuurblauwe baaien en lichtgekleurde zandstranden. Hop tussen de mooiste stranden en baaien! Menorca is vooral geliefd voor vakanties met baby’s en kinderen. Daarom wordt het gekscherend ook weleens buggy-eiland genoemd. Ook rustzoekers weten Menorca goed te vinden. Op dit eiland is het veel rustiger in vergelijking met de naburige eilanden Ibiza en Mallorca. Vlieg mee naar de Spaanse zon voor een zorgeloze strandvakantie op Menorca!

Lees meer

Vakanties naar Menorca

Hotel Rural Binigaus Vell

Spanje, Menorca, Es Migjorn Gran

Beoordeeld
9.7

S'Estancia Suites

Spanje, Menorca, Mercadal

Beoordeeld
9.5

Royal Son Bou Family Club

Spanje, Menorca, Son Bou

Beoordeeld
9.4

Zie volledige prijsspecificatie bij de desbetreffende reisaanbieder. 

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden op Menorca

De Reisspecialist

Mahón

Welkom in de hoofdstad van Menorca! Mahón is een heerlijke verzamelplaats van tapasbars, winkels, cafés en gezellige pleinen. Loop zeker even naar het plein Placa de s’Esplanada met goede restaurants voor een hapje eten. Extra gezellig is het bij de bruisende haven. Wandel over de boulevard van Port de Mahón langs lokale vissersbootjes en pak een terrasje.

Mahon Menorca

Wist je dat Mahón één van de grootste havens ter wereld heeft? In deze historische haven hebben veel historische gebeurtenissen plaatsgevonden zoals veroveringen. Met een boottocht door de haven ontdek je alle highlights, zoals de verdedigingstorens bij de ingang van de haven. Je vaart ook langs het eiland Lazareto waar zieke mensen in isolement leefden. En bezoek in de haven van Mahón ook zeker het Fort van La Mola. Je vindt hier een groot complex van tunnels en ondergrondse kamers, erg interessant als je van geschiedenis houdt!

Betrouwbare Spanje specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Zonvakanties

Cala ’n Bosch

Cala ’n Bosch is een populaire en kindvriendelijke badplaats op Menorca. Je vindt deze kustplaats in het zuidwesten van het eiland. Cala ’n Bosch heeft een mooie jachthaven en winkels, maar uiteraard kom je vooral voor het strand. Het strand van Cala ’n Bosch ligt in een kleine maar mooie halvemaanvormige baai. Het zeewater is helderblauw van kleur en bovendien kalm. Aan de kustlijn kun je leuke watersporten beleven zoals kajakken, waterfietsen en windsurfen. Plan ook zeker een dagje naar Aquarock Menorca met coole waterglijbanen zoals de kamikaze.  

Cala n Bosch Menorca

Ciutadella de Menorca

Eén van de mooiste plekken op Menorca is Ciutadella de Menorca. Dit is de oude hoofdstad en na Mahón de grootste stad van het eiland. Je komt hier terecht in een oude binnenstad met veel gebouwen van grote historische waarde. Begeef je in een doolhof van smalle straatjes en ga op zoek naar de gotische kathedraal van Santa Maria. Deze kathedraal stamt uit de 13de eeuw en is gebouwd op ruïnes van een moskee. Deze stad ligt ook aan de westkust van Menorca waardoor je er fijn kunt eten en drinken op een terrasje in de sfeervolle haven.

Ciutadella de Menorca

Binibeca

Binibeca is een klein, lief, wit stadje aan de kust. Nagenoeg alle huizen en gebouwen zijn witgekalkt en ontworpen in traditionele mediterrane stijl. Binibeca is een leuke wirwar van kronkelige en geplaveide straatjes waar je een authentieke en romantische sfeer aantreft. Het vissersdorp is bovendien een aanrader als je wilt snorkelen op Menorca.

Binibeca

Son Bou

Aan de zuidkust ligt één van de mooiste stranden op Menorca. Het strand van Son Bou is een 3 kilometer lang zandstrand. De kust loopt langzaam af in zee waardoor kinderen makkelijk in zee kunnen spelen. Je kunt er een lange strandwandeling maken en uitrusten bij één van de leuke beachbars. Tip: op korte afstand van Son Bou ligt ook één van de mooiste baaien van Menorca. We hebben het over Playa de Cales Coves. Het is een smalle inham omringt door kliffen. Het turkooizen water is ideaal voor een zwemtocht óf ga kajakken langs de kust!

Son Bou

Lithica

Deze historische kalksteengroeve, ooit gebruikt voor de bouw van huizen en monumenten, is nu een fascinerend natuurpark. Lithica is nu een serene omgeving met tuinen, doolhoven en kunstinstallaties. De imposante, door mensenhanden gemaakte, wanden van de steengroeve vormen een indrukwekkend landschap. Je vindt hier een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid en historisch erfgoed. Een andere mooie steengroeve die door de natuur is overgenomen is Pedrera de Santa Ponca.

Lithica

Parque Natural de s'Albufera des Grau

Voor natuur op Menorca ga je naar de oostkust. Hier ligt namelijk het beschermde natuurreservaat Parque Natural de s’Albufera des Grau. Dit natuurpark omvat wetlands, meren, bossen en kustgebieden. Bovendien is het een toevluchtsoord voor vele vogelsoorten en wilde dieren. In het park kun je drie wandelroutes hiken. Op de routes vind je uitzichtpunten en kijkhutten zodat je veel vogels rond het meer kunt spotten. Maak kennis met de flora en fauna van Menorca!

Parque Natural de s'Albufera des Grau

Cala Blanca

Cala Blanca is een kleine, rustige badplaats aan de westkust van Menorca, dichtbij Ciutadella. Deze kustplaats is vernoemd naar het zandstrand dat zo wit als poedersuiker is. Het strand ligt in een beschutte baai met helder en ondiep water, wat het ideaal maakt voor gezinnen en snorkelaars. Rondom het strand zijn er restaurants, strandtentjes en enkele winkels, waardoor het een aangename plek is voor een relaxte vakantie op Menorca.

Cala Blanca Menorca

El Toro

Ga naar het hoogste punt op Menorca! Dit is de Monte Toro, ook wel El Toro genoemd, is 342 meter hoog. Je kunt te voet de top beklimmen, maar ook met de auto kun je naar de top rijden. Als beloning krijg je een schitterend uitzicht over het eiland, het naburige Mallorca en de Middellandse Zee. Op het hoogste punt staat een witte gotische kerk uit 1670, neem daar zeker even een kijkje.

El Toro Menorca

Kaap Favàritx & Far de Cavalleria

Naast veel lichtgekleurde zandstranden heeft Menorca ook veel ruige kustlijnen. Een mooi voorbeeld daarvan is Kaap Favàritx. Grillige rotsformaties liggen hier aan de rust, terwijl een vuurtoren uit 1916 boven alles uitsteekt. Deze vuurtoren is nog altijd in gebruik. Vanaf de kaap heb je een schitterend uitzicht over zee. Een andere mooie kaap op Menorca is. Tevens vind je hier ook ruïnes uit de Romeinse tijd en een archeologisch museum.

Kaap Favàritx

Alaior

Een leuke tip voor een vakantie op Menorca is een bezoek aan Alaior. Dit is misschien niet de grootste bezienswaardigheid van het eiland, maar wel erg verrassend. Dit pittoreske dorp ligt in het binnenland en is één van de oudste nederzettingen op Mallorca. Dwaal door de schattige straten waar veel fleurige bloemen buiten staan. Loop zeker naar de 18e-eeuwse kerk van Santa Eulàlia in barok- en renaissance stijl en geniet van de gemoedelijke sfeer die in het dorp hangt.

Alaior

Vakantie Menorca – Hoe pak je het aan?

Het is slim om met je wensen naar een Menorca specialist te gaan. Een reisprofessional die uit eigen ervaring tips kan geven biedt veel voordelen. Een Menorca expert kent de beste vakantieparken, hotels en villa’s waar je heerlijk kunt verblijven, helpt je tips voor bezienswaardigheden, regelt een huurauto en andere extra’s. Zo bespaar je tijd en moeite en weet je zeker dat de expert de juiste keuzes maakt op basis van jouw wensen. Op zoek naar een reisbureau voor Menorca? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Menorca!

TUI

Deel deze reisinfo via: 

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?