Vakantie Mallorca

Eén van de leukste Spaanse eilanden ervaar je met een vakantie naar Mallorca. Dit geweldige vakantie-eiland, dat deel uitmaakt van de Balearen, heeft alles in petto voor een relaxte zonvakantie met haar idyllische baaien en langgerekte zandstranden. Naast relaxen aan zee is er nog veel te beleven op Mallorca. Zo kun je mooie grotten bezoeken, splashen in coole waterparken, ruige kustlijnen ontdekken en het binnenland met mooie dorpjes verkennen. Op Mallorca heeft iedereen zijn favoriete plekje. Er zijn een aantal plekken waar je met vrienden een onvergetelijke feestvakantie kunt vieren, maar er zijn ook meer dan genoeg rustige badplaatsen waar gezinnen met kinderen en koppels het naar hun zin hebben. Ontdek jouw vakantie plekje op Mallorca!

Lees meer

Vakanties naar Mallorca

Ikos Porto Petro

Spanje, Mallorca, Porto Petro

Beoordeeld
9.9

Ikos Porto Petro

Spanje, Mallorca, Porto Petro

Beoordeeld
9.9

Hipotels Playa de Palma Palace

Spanje, Mallorca, Playa de Palma

Beoordeeld
9.6

Zie volledige prijsspecificatie bij de desbetreffende reisaanbieder. 

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden op Mallorca

De Reisspecialist

Alcudia

Zoek je een kindvriendelijke bestemming voor een vakantie naar Mallorca? Hiervoor ga je naar het noorden van het eiland, naar Alcudia. Je vindt er een langzaam aflopend strand in zee, waardoor de kids lekker kunnen spelen aan de kustlijn. Dit is overigens één van de beste stranden op Mallorca! Bovendien vind je in Alcudia veel hotels die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen met kindvriendelijke faciliteiten, zoals een miniclub, kinderdisco en en kinderzwembaden. Het oude centrum van Alcudia is erg sfeervol voor een rondwandeling. En, de kids zullen helemaal blij worden van een dagje naar het waterpark Hidropark Alcudia!

Alcudia strand

Betrouwbare Mallorca specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Zonvakanties

El Arenal

Voor een feestvakantie naar Mallorca ben je in El Arenal op de juiste plek. Vooral bij Nederlandse jongeren is El Arenal dé hotspot op Mallorca. Je vindt hier vele discotheken waar je tot diep in de nacht een feestje kunt bouwen met vrienden. Erg populair is Megapark, een grote feestlocatie waar de drank rijkelijk vloeit. Er zijn ook een aantal Hollandse kroegen in El Arenal zoals de Heeren van Amstel waar je veel andere Nederlanders kunt ontmoeten en meezingen met hits van eigen bodem. The day after kun je bijkomen op het strand onder de Spaanse zon. Aan de kustlijn zijn verschillende watersporten mogelijk zoals jetskiën. Daarnaast kun je tijdens een vakantie in El Arenal een dagje naar Aqualand met spectaculaire waterglijbanen.

El Arenal

Palma de Mallorca

Wees welkom in de hoofdstad van het eiland! Palma de Mallorca is een verrassend leuke stad die zelfs geschikt is voor een stedentrip van een aantal dagen. Je kunt er veel historische bezienswaardigheden bekijken. De belangrijkste highlight is de kathedraal van Palma de Mallorca. Dit is één van de hoogste gotische kathedralen die er bestaan. Deze kathedraal, genaamd La Seu, stamt uit de 13de eeuw en is werkelijk gigantisch. Je kunt de kathedraal binnentreden en de prachtige glas-in-lood ramen bewonderen, evenals het indrukwekkende interieur dat deels is ontworpen door Antoni Gaudí.

Palma de Mallorca La Seu

Tijdens je bezoek aan Palma de Mallorca mag je ook zeker het Castell de Bellver niet missen. Dit is een rondvormig kasteel uit de 14de eeuw gelegen op een heuvel. Het diende vroeger als een gevangenis en paleis van verschillende Spaanse koningen. Tegenwoordig is het een museum over de historie van het kasteel. Verder is Palma de Mallorca een heerlijke stad als je wilt shoppen. Er zijn mooie winkelstraten met modewinkels waar je zeker zult slagen. Of, plof neer op het strand van de hoofdstad Palma de Mallorca. Playa de Palma is een erg lang zandstrand met genoeg ruimte om je handdoek uit te rollen.

Grotten van Drach

Eén van de must do’s op Mallorca is grotten bezoeken. Tot de mooiste grotten van Mallorca behoort zijn de Cueves del Drach. Deze grot is uniek omdat hier het grootste ondergrondse meer van Europa ligt: het Martelmeer. Met een boottocht kun je over dit meer varen en je verbazen over alle stalactieten en stalagmieten in de grot. Extra leuk is dat in deze grot een muziek- en lichtshow wordt gegeven dat het een magische plek maakt. Wil je meer grotten op Mallorca zien? Bezoek dan ook zeker de Cuevas dels Hams.

Grotten van Drach

Cala d’Or

Cala d’Or is een charmante badplaats aan de zuidoostkust van Mallorca en staat bekend om zijn schilderachtige baaien met kristalhelder water en goudkleurige zandstranden. De kustplaats heeft een ontspannen sfeer met een elegante jachthaven waar luxe jachten aanmeren. Je kunt er gezellig samenzitten bij restaurants en cafés met uitzicht op het water. De smalle straatjes, witgekalkte huizen en mediterrane architectuur geven Cala d’Or een authentiek karakter. Je vindt hier geen grote en hoge hotels, maar juist laagbouw en gemoedelijke hotels. Dit is een ideale vakantiebestemming op Mallorca voor gezinnen en koppels die willen genieten van rust, natuur en mooie stranddagen.

Cala Dor baai

Sa Coma

Sa Coma is een kleine badplaats aan de oostkust. Net als Alcudia is Sa Coma een goede plek om te verblijven op Mallorca als je met kinderen gaat. Het strand is geschikt voor jonge kinderen omdat het beginstuk ondiep is. Bovendien kun je hier goed snorkelen op Mallorca door het azuurblauwe zeewater. Tijdens je gezinsvakantie op Mallorca kun je met de familie naar Safari Zoo en het waterpark Splash World voor veel plezier met z’n allen!

Sa Coma Mallorca

Cap de Formentor

Een dagje wat anders dan aan het strand liggen en op avontuur? Als je een huurauto tot je beschikking hebt op vakantie in Mallorca is het leuk om naar het uiterste noorden van het eiland te gaan. Als je vanuit Port de Pollenca vertrekt kun je een mooie rit door de bergen maken met onderweg mooie uitzichtpunten. Uiteindelijk kom je uit bij een grote witte vuurtoren uit 1863. Deze vuurtoren is erg fotogeniek omdat het omringt is door hoge kliffen. Geniet van fenomenaal uitzicht over de Middellandse Zee, vooral bij zonsondergang!

Cap de Formentor

Magaluf

Aan de zuidkust van Mallorca ligt de levendige badplaats Magaluf. Dit is een uitstekend vakantieadres voor iedereen die van gezelligheid houdt. Het uitgaansleven is prominent aanwezig met gezellige bars, discotheken en restaurants. Hier komen veel jongeren en feestgangers op af, maar ook trekt Magaluf veel gezinnen door haar bruisende sfeer. Tijdens een vakantie in Magaluf liggen de stranden voor het oprapen. Je hebt hier keuze uit drie stranden van goede kwaliteit. Bovendien is de korte afstand naar de hoofdstad een pluspunt als je in Magaluf verblijft.

Magaluf Mallorca

Soller

Eén van de leukste dingen om te doen op Mallorca is een ritje met een nostalgische houten trein uit 1912 naar het dorp Soller. Dit treintraject, Ferrocarril de Sóller, loopt tussen Palma de Mallorca en dit bergdorp. Vanuit de coupé heb je een prachtig mooi uitzicht op het natuurrijke binnenland van Mallorca. Eenmaal in het dorp Soller kun je rondwandelen en genieten van de pittoreske sfeer in de bergen.

Soller

Santa Ponsa

Tussen de pijnbomen en idyllische baaien ligt het familievriendelijke Santa Ponsa. De stranden zijn geschikt voor kleine kinderen er voor het gezin is in de directe omgeving veel te beleven. Wat denk je van een dagje spetteren in het Western Waterpark, ziplinen in Jungle Parc en familietijd doorbrengen in het leuke pretpark Katmandu Park. Overigens is Santa Pons populair onder golfers vanwege een prachtige golfbaan in de badplaats.

Santa Ponsa Mallorca

Vakantie Mallorca- Hoe pak je het aan?

Op vakantie gaan is het hoogtepunt van het jaar en Mallorca is de ideale bestemming om je welverdiende rust te vieren. Een fijn hotel of comfortabel appartement speelt een grote rol in hoe jij je vakantie op Mallorca ervaart. Een Mallorca-expert kent de beste accommodaties en zorgt ervoor dat je volop kunt genieten. Daarnaast krijg je waardevolle ‘insider’ tips over sfeervolle restaurants, unieke excursies en verborgen strandjes die je niet wilt missen. Op zoek naar een reisbureau voor Mallorca? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Mallorca!

TUI

Deel deze reisinfo via: 

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?