Tips voor een moeder en dochter vakantie | 7x moederdochter bestemmingen

De Reisspecialist heeft 7 fantastische bestemmingen verzameld voor een moeder en dochter vakantie. Een moederdochtervakantie is een perfecte manier om ‘quality time’ door te brengen en de band te versterken. Een stedentrip, weekend weg of een zonvakantie biedt de kans om samen nieuwe avonturen te beleven, te ontspannen aan het dagelijkse leven en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. Of het nu gaat om vertoeven op een zonnig strand, het verkennen van historische steden, genieten van heerlijke lokale gerechten of gewoonweg lekker shoppen: op deze moederdochter bestemmingen is er altijd iets wat jullie beiden leuk vinden. Waar ga jij met je dochter of moeder naartoe op vakantie?

Inhoudsopgave

Top 7 moederdochter bestemmingen

Hieronder vind je 7 bestemmingen waar al vele moeders en dochters samen hun vakantie, weekend weg of stedentrip hebben doorgebracht. Deze plekken zijn favoriet voor een moeder en dochter vakantie!

1. Valencia

Valencia is één van de leukste bestemmingen voor een moeder en dochter vakantie. We zullen je uitleggen waarom. Deze Spaanse stad biedt namelijk een ultieme mix tussen een leuk historisch centrum, moderne architectuur én stranden. Valencia ligt aan de oostkust van Spanje en daardoor kun je bijvoorbeeld ’s ochtends lekker op pad om ’s middags nog even lekker samen te zonnen op het strand van Malvarossa. En ’s avonds? Dan zoek je een lekkere tapasbar op of proef je paella in één van de goede restaurants die Valencia rijk is.

Valencia Ciudad de las Artes palmbomen

De palmenboulevard van Ciudad de las Artes y Ciencias

Een leuke manier om Valencia samen met je dochter of moeder te ontdekken is per fiets. Valencia is namelijk één van de meest fietsvriendelijke steden in Europa. Via een drooggelegde rivierbedding dat nu het langgerekte Turia park is, kun je fietsen van het moderne centrum naar het historische centrum (of andersom). Het moderne complex Ciuadad de las Artes y Ciencias is één van de grote blikvangers van de stad. Loop door een futuristische wereld waarin een aquarium, IMAX-bioscoop, wetenschapsmuseum, een palmenboulevard en een operagebouw is gevestigd. De historische binnenstad van Valencia is weer totaal anders met kathedralen, oude stadspoorten, sfeervolle pleinen met fonteinen en markthallen. Van Valencia wordt zowel moeder als dochter gelukkig!

2. Curacao

Samen met je moeder of dochter tijdens een vakantie de warme zon opzoeken? Beleef samen een onvergetelijke tijd op Curacao! Dit tropische eiland voelt als thuiskomen, maar dan in exotische sferen. Met de bevolking kun je gewoon Nederlands praten en in Willemstad, de hoofdstad van Curacao, kom je nog veel bekende bezienswaardigheden tegen die gerelateerd zijn aan Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de kleurrijke gebouwen van Hollandse architectuur aan de Handelskade. Willemstad is bovendien dé plek waar je goed kunt shoppen, zoals in de kleurrijke wijk Punda met luxe modewinkels of bij de Renaissance Mall.

Playa Lagun

Playa Lagun op Curacao

Uiteraard kom je voor een moeder en dochter vakantie naar Curacao voor de oogstrelende stranden. Het is een leuk idee om voor een paar dagen een auto te huren en op zoek te gaan naar de allermooiste stranden van Curacao. Zo kom je op plekken zoals het fotogenieke de Grote Knip, Playa Lagun waar je kunt snorkelen met zeeschildpadden en Cas Abao Beach met een zeer wit strand. Wil je samen met je moeder of dochter lekker nippen aan goede cocktails? Kom dan naar Mambo Beach met veel hippe beachclubs!

3. Rome

Ben jij en je moeder of dochter gek op lekker eten? Én wil je wereldberoemde bezienswaardigheden bekijken? Beleef dan een moederdochter stedentrip naar Rome! Eerst over het lekkere eten, want je bent hier in Italië, het land van de pizza en pasta. Rome barst van de uitstekende restaurants waar je typisch Italiaanse gerechten kunt proeven. Bovendien zijn er veel gezellige koffiebars en uiteraard ijssalons waar je vers Italiaans schepijs kunt bestellen. Daarnaast is Rome een stad vol winkelstraten. En als één land smaak voor design en stijl heeft, dan is het wel Italië. Sla je slag in de winkels van Rome!

Colosseum

Het Colosseum in Rome

Naast lekker eten en winkelen wil je zeker ook wat van de highlights in Rome zien. Verdiep je samen met je moeder of dochter in de eeuwenoude Romeinse geschiedenis bij de ruïnes van Forum Romanum, volg een rondleiding door het Colosseum en loop door het religieuze Vaticaanstad. Bovendien heeft Rome veel sierlijke pleinen zoals Piazza Navona waar je een terrasje kunt pakken, kunst en mooie tuinen bij Villa Borghese én kun je bij de Trevi fontein een muntje gooien dat jullie geluk zal brengen. Kortom, voor een leuke citytrip samen met je dochter of moeder zit je in Rome goed!

4. Ibiza

Voor een zon-, zee- en strandvakantie met je dochter of moeder in Europa is Ibiza topfavoriet. Op dit Spaanse eiland in de Middellandse Zee komen jullie helemaal tot rust. Ga op in de relaxte levensstijl die Ibiza met zich meebrengt. Doe lekker ‘tranquillo’ op een ligbedje aan de rand van het zwembad bij je hotel of zoek een fijn strand op in een idyllische baai. Erg leuk om te doen met je moeder of dochter op Ibiza is een bezoek aan een hippiemarkt brengen. Dit is best toeristisch, maar typisch Ibiziaans. Plan ook zeker een dagje naar Dalt Vila in de hoofdstad. Slenter binnen de stadsmuren door smalle straatjes met veel witgekleurde gebouwen en schattige pleinen. Tip: ontdek ook zeker het groene noorden van Ibiza met een huurauto en ga naar het uitzichtpunt op het spirituele eiland Es Vedra!

Ibiza

Het uitzicht op Es Vedra op Ibiza

Voordat je gaat boeken: check goed waar je wilt verblijven op Ibiza. Zeker in het hoogseizoen, de zomer, zijn veel plekken best druk met feestgangers. Gelukkig zijn er ook veel plekken waar het heerlijk rustig is op Ibiza. Het voor- en naseizoen is ook rustig en een ideale reistijd voor Ibiza!  

5. Londen

Voor een moeder dochter vakantie behoort Londen tot één van de beste vakantiebestemmingen. Zeker als jullie allebei shopaholics zijn kun je in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk je lol op. Ga naar Oxford Street met grote warenhuizen, Regent Street met luxe modewinkels en Covent Garden met charmante boetiekwinkels, designerwinkels en marktkramen. Er zijn nog veel meet goede plekken voor shoppen in Londen die je met een stedentrip kunt ontdekken.

Londen Tower Bridge

De Theems en de Tower Bridge in Londen

Met de metro kun je handig veel hotspots in een korte tijd bekijken. Iconische bezienswaardigheden in Londen die je zeker gezien moet hebben zijn de Tower Bridge, de Big Ben, Buckingham Palace en Westminster Abbey. Iedere wijk in Londen heeft haar eigen uitstraling, er zijn veel stadsparken voor een ontspannen wandeling en een groot aanbod als je geïnteresseerd bent in musea. Bovendien kun je Londen in een mum van tijd bereiken met de trein of een korte vlucht. Ideaal om er even tussenuit te knijpen!

6. Toscane

Beleef La Dolce Vita (het zoete leven) tijdens een moederdochter vakantie in Toscane! Als jullie echter Bourgondiërs zijn is Toscane een walhalla. Deze regio in Italië is rijk aan vele wijngaarden. Bij een wijnboerderij kun je een rondleiding krijgen door de wijnranken en na afloop meedoen aan een wijnproeverij. Hiervoor moet je zijn in de wijngebieden Chianti of Val d’ Orcia met glooiende heuvels en cipressenbomen.

San Gimignano

De pittoreske San Gimignano in Toscane

Ook als jullie cultureel ingesteld zijn zal Toscane je hart veroveren. Het gebied telt veel culturele steden zoals Florence waar wereldberoemde kunst te vinden is. Daarnaast zijn en er veel authentieke dorpen waar je een reis terug in de tijd kunt maken. Bezoek zeker middeleeuwse dorpjes in Toscane zoals Volterra, Siena en San Gimignano. Grijp ook de kans aan om met de scheve toren van Pisa op de foto te gaan. Zeer toeristisch, maar ook echt iets wat je eens in je leven gezien moet hebben!

7. New York

We sluiten dit lijstje over moederdochter bestemmingen af met een tip voor moeders en dochters die écht groots willen uitpakken. New York is één van de grootste metropolen ter wereld. Je komt er ogen tekort. Er is in deze topstad in Amerika zoveel te doen! Een boottrip naar Liberty Island met het reusachtige Vrijheidsbeeld is eigenlijk een must. Voor een goed overzicht over de stad ga je in Manhattan naar het observatiedek van de Empire State Building. Vanaf deze plek heb je een waanzinnig uitzicht over de skyline van New York met ontelbare wolkenkrabbers. Even de rust opzoeken is mogelijk in het beroemde Central Park.

Oost Amerika New York Central Park

De skyline van New York

Als winkelen één van jullie favoriete activiteiten is, zullen jullie New York in het hart sluiten. Fifth Avenue heeft high-end modewinkels van Gucci en Louis Vuitton. Voor trendy mode moet je zeker naar SoHo en voor vintage winkels naar de wijk Brooklyn. Erg leuk om de avond te bezoeken tijdens jullie ‘girlstrip’ in New York is Times Square. Dit grote plein is bekend vanwege de gigantische neonlicht reclames. Op korte afstand hiervandaan ligt Broadway. Dit is dé musicalstraat van New York waar jullie samen de beste musicals kunnen bewonderen!

Waar gaat jullie moeder en dochter vakantie naartoe?

Wordt het een enerverende stedentrip naar Valencia, Londen of New York? Of ga je liever voor een zonvakantie naar Curacao of Ibiza! De keuze is aan jullie! Goed om te weten: als je jouw favoriete bestemming gevonden hebt kun je die via de links in dit artikel makkelijk en veilig boeken bij een erkend reisbureau. De Reisspecialist verwijst enkel naar reisorganisaties die zijn aangesloten bij de keurmerken van de ANVR en SGR voor de nodige garanties. Zo is jouw moeder en dochter vakantie in goede handen!