Op vakantie met oudere jeugd | Vakantie bestemmingen voor ouders met jongvolwassenen

Wil je als ouders op vakantie met oudere jeugd, maar weet je nog niet waar je naartoe wilt? De Reisspecialist helpt je daarbij! In dit artikel vind je leuke bestemmingen voor een vakantie voor ouders met jongvolwassenen. Om deze plekken binnen én buiten Europa hebben zowel de ouders als de oudere kinderen het naar hun zin. Nieuwsgierig geworden naar deze vakantiebestemmingen? Scroll gauw verder en ontdek het!

Inhoudsopgave

Bestemmingen voor een vakantie met oudere jeugd

De kinderen worden steeds ouder. Voor je het weet willen ze niet meer met papa en mama op vakantie en gaan ze met hun vriend of vriendin. Wil je nog een onvergetelijke rondreis of zonvakantie met je ouder wordende kinderen beleven? Check dan zeker deze bestemmingen die daar uitermate geschikt voor zijn! 

1. Florida

Als er één bestemming geschikt is voor een vakantie voor ouders en jongvolwassenen, dan is het wel Florida. De meest zuidelijke staat van Amerika staat bekend als de ‘Sunshine State’. Daardoor kun je met de hele familie lekker naar het strand onder een warme zon. Máár waarom Florida met name geschikt is voor een vakantie voor ouders met oudere jeugd is omdat hier de ‘City of Fun’ ligt. Nergens anders ter wereld vind je meer attractieparken dan in Orlando. Tot de populairste behoren vier Disneyparken en de Universal Studios. Vele dagen plezier voor 10 is gegarandeerd in deze pretparken tijdens een vakantie met het gezin in Florida!

Wat je kunt doen op vakantie met jongvolwassenen in Florida:

  • Bezoek het Kennedy Space Center bij Cape Canaveral. Hier kun je als ouder maar ook zeker als kind meer leren over de ruimtevaart. Bekijk de lanceerplatformen voor raketten en kom alles te weten over het leven als astronaut.
  • De zuidkust van Florida bestaat voor een groot deel uit moerasgebied. Bij de Everglades kun je met een airboat over de wateren scheren op zoek naar alligators in dit gebied.
  • Naast Orlando vind je ook in Tampa Bay te gekke pretparken. Favoriet zijn SeaWorld en Busch Gardens (een dierentuin en attractiepark in één).
  • In het noorden van Florida ligt Crystal River met haar warmwaterbronnen. Hier komen tamme zeekoeien maar al te graag op af. Met een snorkeltocht kun je met deze zeedieren meezwemmen, heel gaaf!
  • Met een huurauto kun je over de Overseas Highway de Florida Keys bezoeken. Hop van eiland naar eiland en beleef het ultieme roadtripgevoel met het hele gezin!
Everglades airboat Forida

Met een airboat in de Everglades op zoek naar alligators

2. Bali

Dit Indonesische eiland staat bekend als erg kindvriendelijk. Vooral voor oudere kinderen en uiteraard de ouders zijn er volop mogelijkheden voor leuke activiteiten. Je komt terecht in een totaal andere cultuur met veel verschillen. Hierdoor leer je de kinderen meer over de spirituele kant van andere culturen met bezoeken aan tempels. Bovendien tref je op Bali een indrukwekkende natuur aan. Daardoor is een vakantie met oudere jeugd op Bali heel divers. En over lekker weer hoef je je niet druk te maken. Het warme klimaat is perfect om ook je rust te pakken op één van de stranden.

Wat je kunt doen op vakantie met jongvolwassenen op Bali:

  • Apen kijken in Monkey Forest. Dit eeuwenoude bos ligt in Ubud. Een wandeling door het bos leidt vaak tot hilariteit, want de apen zijn best brutaal en durven alles!
  • Plan een fietstocht door de kenmerkende rijstvelden. Vooral de rijstvelden van Jatiluwih zijn prachtig om door het groene landschap te fietsen!
  • Wist je dat op Bali één van de grootste waterparken van Azië ligt? Beleef veel waterpret in Waterbom Bali met o.a. de langste waterglijbaan ter wereld.
  • Op verschillende plekken op dit exotische eiland kun je ziplinen. Slinger als Tarzan van boomtop naar boomtop via tokkelbaan. Een adrenalinekick gegarandeerd!
  • Snorkelen is voor velen een lievelingsactiviteit. Voor de kust van Nusa Lembongan kun je snorkelen met mantaroggen, uniek!

Ontdek wat je allemaal nog meer kunt doen op Bali.

Monkey Forest Ubud apen

De apen in Monkey Forest op Bali

3. Fins Lapland

Hoef je niet perse die warmte, maar gedij je beter bij een actieve wintervakantie? Overweeg dan eens Fins Lapland! Hier in het hoge noorden van Finland ligt een dik pak sneeuw. In de sneeuwlandschappen zijn tal van leuke activiteiten mogelijk waar ouders en oudere kinderen zich zeker mee zullen vermaken.

Wat je kunt doen op vakantie met jongvolwassenen in Fins Lapland:

  • Ervaar een spannende huskytocht. Zittend in een slee die wordt voorgetrokken door husky’s passeer je de mooiste landschappen. Liever iets rustiger rondrijden door de sneeuw? Plan dan een rendiertocht, want rendieren gaan minder snel dan husky’s.
  • Ga met de hele familie slapen in een ijshotel. Je slaapt op een ijsbed, de muren zijn van ijs en bij de bar drink je een drankje uit een ijsglas. Een bijzondere ervaring!
  • In Fins Lapland heb je de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. Zoek een donker plekje op en zie hoe de groene effecten door de lucht dansen!
  • Zijn de kids snelheidsduivels? Huur een sneeuwscooter en cross met hoge snelheid over de sneeuwheuvels- en vlaktes.
  • In het Finse plaatsje Levi kun je goed skiën of snowboarden, zoefff!
Ontdek wat je allemaal nog meer kunt doen in Fins Lapland in de winter.
Fins Lapland huskytocht

Een huskytocht onder het Noorderlicht: mooier ga je het niet krijgen! 

4. West Canada

Hoe ouder de kinderen worden hoe beter ze ook de wonderschone natuur in zich kunnen opnemen. Als er één bestemming is waar Moeder Natuur flink heeft toegeslagen dan is het wel Canada, en dan vooral in het westen. De natuurlandschappen zijn magnifiek en er is veel wildlife dat hier leeft. Met een expeditietocht of wildlifetour kun je op vakantie met oudere jeugd de ongerepte natuur in. Ieder familielid zal razend enthousiast zijn na een rondreis door West Canada die je zowel met een huurauto als camper kunt afleggen. Wil je als familie met oudere kinderen nog één avontuurlijke verre reis maken? Denk dan aan West Canada met kinderen!

Wat je kunt doen op vakantie met jongvolwassenen in West Canada:

  • Ga op expeditie per boot in Campbell River waar je orka’s, walvissen en dolfijnen kunt spotten.
  • Wandel door de mooiste natuurparken zoals Jasper National Park en Banff National Park en ga vanuit hutten op zoek naar grizzly beren.
  • Whistler is een paradijs voor outdoor activiteiten zoals kajakken over kristalheldere meren, abseilen in uitgestrekte bossen en mountainbiken door de bergen.
  • Beleef een spannende tocht over de Capilano Suspension Bridge: een brug van 137 meter lang over een duizelingwekkend hoge kloof!
Capilano West Canada

Durf jij de Capilano Suspension Bridge in West Canada over? 

5. Egypte

Wil je als ouder op vakantie met oudere jeugd naar een zonnig land met mooie stranden? Neem dan zeker Egypte in overweging. Hier kan de hele familie lekker onbezorgd genieten van een All Inclusive strandvakantie aan de Rode Zee. Met zo’n vakantie kun je lekker uitrusten, maar ook zo actief maken als je zelf wilt. Daarover hieronder meer info.

Wat je kunt doen op vakantie met jongvolwassenen in Egypte:

  • Zijn de kinderen, hoewel ze al wat ouder zijn, nog echte waterratten? In Egypte vind je een schat aan hotels met coole waterglijbanen en soms een eigen aquapark.
  • Plan één of meerdere dagen naar piramides en oude tempels. Dit is super leerzaam voor oudere kinderen die zich kunnen verdiepen in het oude Egypte. Aanraders zijn de hoofdstad Caïro met de piramiden van Gizeh en de antieke stad Luxor met koningsgraven van farao’s.
  • Met een hotel aan het strand in Egypte kun je eindeloos vaak snorkelen en duiken in de Rode Zee. Boek bij voorkeur een hotel met een huisrif. Direct voor de kust vind je prachtige koraalriffen en kleurrijke vissen.
Snorkelen bij rif in Egypte

Snorkelen bij een rif in de Rode Zee

6. Tenerife

We sluiten dit lijstje af met een plek voor een vakantie met oudere jeugd in Europa. Tenerife is één van de Canarische Eilanden die geschikt is voor een zonvakantie waar van alles te beleven valt. In kustplaatsen zoals Playa de las Americas, Los Cristianos en Costa Adeje is het gezellig druk met een sfeervolle boulevard aan fijne zandstranden. Er zijn volop winkels, restaurants, gamehallen en kroegen. Een gezellig avondje is altijd dichtbij!

Wat je kunt doen op vakantie met jongvolwassenen op Tenerife:

  • De hele dag roetsjen van de coolste waterglijbanen die je je maar kunt bedenken? Het is mogelijk in Siam Park, het grootste waterpark in Europa! Glijd van de Tower of Power met een vrije val door een tunnel in een aquarium met haaien of ervaar de hoogste kunstmatige golven in het golfslagbad!
  • Huur een paar dagen een auto en verken het binnenland met een gigantische vulkaan. El Teide is naast een vulkaan de hoogste berg van Spanje welke je met een kabelbaan omhoog kunt.
  • Voor de zuidkust van Tenerife leven veel walvissen en dolfijnen. Met een boottocht op open zee kun je ze mogelijk spotten!
  • Ga naar dierentuinen op Tenerife zoals Jungle Park en het Loro Parque. Ook nog eens leerzaam!
Siam Park Tenerife lazy river

De lazy river tussen tropische planten in Siam Park op Tenerife

Waar ga jij naartoe op vakantie met oudere jeugd?

Je hebt nu over 6 bestemmingen gelezen die geschikt zijn voor een vakantie voor ouders met jongvolwassenen. Van welke bestemming denk jij dat iedereen die het leukst zal vinden? Ontdek meer bestemmingen bij De Reisspecialist en geniet nog van een geweldige familiereis voordat de kinderen wellicht het huis uitgaan of met hun vriend of vriendin voortaan op vakantie gaan!

Wil je meer keuze uit bestemmingen? Check dan zeker: