Top 10 Trendy vakantiebestemmingen voor 2025 | Waar naartoe op vakantie in 2025?

Ontdek samen met De Reisspecialist dé 10 meest trendy vakantiebestemmingen voor 2025! Ben jij ook zo benieuwd wat de populairste landen en regio’s zijn voor een vakantie in 2025? In dit artikel ontvang je meer inspiratie als je nog zoekende bent naar een leuk vakantieland. Van hypermoderne steden en actieve natuurbestemmingen tot exotische eilanden en het hoge noorden van Europa. Dit is een Top 10 vol trendy bestemmingen voor een vakantie in 2025!

Inhoudsopgave

Top 10 trendy vakantiebestemmingen voor 2025

Wat is dé plek voor een vakantie in 2025? Dit is een top 10 samengesteld op basis van eigen reiservaringen en die van andere ervaren reizigers die continue op zoek zijn leuke en nieuwe vakantieplekken. Lees gauw verder!

1. Puglia, Italië

Als er één regio sterk in opkomst is in Italië, dan is het wel Puglia. Als je Italië van bovenaf bekijkt heeft het de vorm van een laars en Puglia is de hak van deze Italiaanse laars. Puglia is met name populair voor een fly-drive. Als je met een huurauto op pad gaat ontdek hoe verrassend veel mooie plekken er in Puglia te vinden zijn. Ga zeker naar één of meerdere witte dorpen waar de regio zo bekend om staat. Een aanrader is Alberobello met zogeheten trulli’s. Dit hele dorp staat vol met kleine kegelvormige huisjes met grijze puntdaken. Alsof je in een sprookjeswereld loopt! Een ander mooi wit dorp met trulli’s is Locorotondo dat schitterend tussen de wijngaarden ligt.

Alberobello Puglia

Met een huurauto in Puglia kom je op nog veel meer bijzondere plekken. Zo heeft Puglia prachtige en robuuste kustlijnen. Hiervoor ga je naar het natuurgebied Gargano. Dit is een schiereiland met krijtrotsen in allerlei vormen, maar ook met afgelegen baaien en onderwatergrotten. Je kunt er mooi snorkelen. Net zo indrukwekkend is het kustgebied Salento met uniek gevormde rotsformaties aan zee. Daar kun je lekker zwemmen in de zwempoelen die op natuurlijke wijze zijn ontstaan. Voor meer geschiedenis en cultuur bezoek je de grotere steden in Puglia zoals Lecce en Bari. In deze steden kun je overigens ook genieten van de heerlijke lokale keuken met de vele restaurants. De grote diversiteit zorgt ervoor dat Puglia één van de meest trendy vakantiebestemmingen voor 2025 is!

2. Zakynthos, Griekenland

Ook in 2025 zijn de Griekse eilanden geliefd bij vakantieliefhebbend Nederland. Dat komt vooral door de Griekse gastvrijheid in combinatie met de uitstekende stranden en al het lekkere eten. Eén eiland die erbovenuit steekt is Zakynthos. Je herkent dit eiland wellicht van Shipwreck Beach: een afgelegen strand, omgeven door hoge kliffen, met een roestig scheepswrak dat erop is aangespoeld. Super fotogeniek! Máár er zijn meer mooie plekken op Zakynthos. Aan de noordkust van het eiland vind je prachtige ‘Blue Caves’ die je kunt invaren om een waanzinnige weerspiegeling van het zonlicht mee te maken. Wist je trouwens dat er rondom Zakynthos veel zeeschildpadden zwemmen? In de Baai van Laganas maak je de meest kans om Caretta Caretta schildpadden te spotten. Zakynthos is erg compact waardoor alles makkelijk te bereiken is. Erg populair is om een quad te huren en daarmee alle uithoeken van het eiland te verkennen! Leuk vakantie-idee voor 2025 toch?

Shipwreck Beach Zakynthos

3. Madeira, Portugal

Als je op social media zit heb je het vast al meerdere keren voorbij zien komen: de felgroene berglandschappen van Madeira. Het ‘bloemeneiland’ is helemaal hot en happening op dit moment. Als je veel wilt hiken door de natuur en indrukwekkende landschappen met hoge bergtoppen, watervallen en spectaculaire kliffen wilt zien is Madeira een topbestemming voor jou. Alleen al rond het binnenlandse dorpje Rabacal vind je 25 verschillende watervallen en waterbronnen die je met één wandelroute kunt bewonderen.

Waterval Madeira

Meer natuurspektakel vind je bij het hoogste punt van Madeira: Pico Ruivo. Met een avontuurlijke tocht bereik je de top waarop je geniet van een welverdiend uitzicht. Je kunt ook de diepte ingaan op Madeira. Ondergronds liggen de grotten van São Vicente. Door vulkaanuitbarstingen hebben zich hier lavakanalen gevormd. Ook erg prachtig! Bezoek ook zeker de hoofdstad Funchal tijdens je natuurvakantie op Madeira. Proef op een terrasje hét lokale drankje ‘poncha’ en dwaal rond tussen de pittoreske straatjes met een gezellige dorpse sfeer om uit te komen bij de botanische tuinen. Eén ding is zeker: als natuurliefhebber kun je je hart ophalen op Madeira in 2025!

4. Curacao

Parelwitte stranden, wapperende palmbomen en een turkooizen zee. Dit ideale droomplaatje vind je met een vakantie naar Curacao in 2025! Begeef je in exotische sferen op tropische stranden zoals De Grote Knip en Playa Grandi. In welk jaargetijde je ook gaat het is bijna altijd 30 graden of warmer. Perfect strandweer! Wat erg leuk is aan Curacao is dat je met de lokale bevolking ‘gewoon’ Nederlands kunt praten. Op veel plekken op het eiland merk je Nederlandse invloeden. Ga bijvoorbeeld een dagje naar Willemstad. Bij de Handelskade zie je nog Hollandse architectuur bij de kleurrijke herenhuizen. En loop over de beroemde Pontjesbrug en door de bruisende wijk Punda. Voor een verre, zonnige en warme vakantie in 2025 ben je op Curacao aan het juiste adres!

Playa Kalki Curacao

5. Porto en omgeving, Portugal

Of je nu een citytrip, een fly-drive of een rondreis wilt maken in 2025: de stad en de omgeving van Porto is voor alle drie geschikt. Hier in het noorden van Portugal is het massatoerisme nog niet echt doorgedrongen. Daardoor is alles nog vrij authentiek en relatief rustig. Eerst over de stad Porto zelf. Met een stedentrip naar Porto ervaar je een leuke mix van historie, culinaire verrassingen en culturele wijken met bezienswaardigheden. Tot de leukste wijken behoren Vila Nova de Gaia (vanwege de vele porthuizen waar je portwijn kunt proeven) en de wijk Ribeira met een nostalgische sfeer en pastelkleurige huizen. Onderneem tijdens de stedentrip ook zeker een boottocht over Douro rivier waarbij je een mooi blik hebt op Porto vanaf het water.

Douro Porto

Zoals gezegd is de omgeving van Porto ook erg mooi. Het barst van de prachtige steden in Noord Portugal. Een ware uitblinker is Braga. Deze stad wordt weleens het ‘Rome van Portugal’ genoemd. Braga staat namelijk vol met religieuze gebouwen zoals kerken, paleizen en kloosters. Tussen deze bezienswaardigheden in Braga vind je mooi aangelegde tuinen die een charmante sfeer aan de stad geven. Tijdens een roadtrip in Noord Portugal kom je nog véél meer imponerende steden tegen zoals het geschiedenisvolle Guimaraes en het op Venetië lijkende Aveiro met haar kanalen. Voor een inspirerende vakantie in 2025 waar de authenticiteit en rust nog duidelijk aanwezig is zit je in de omgeving van Porto op de juiste plek! 

6. Albanië

Net als Madeira is ook Albanië trending op social media. Door het communisme was Albanië lange tijd niet zo toegankelijk voor het toerisme. Dat is sinds kort helemaal omgedraaid! Vakantiegangers die Albanië bezochten lieten beelden op social media zien en in een mum van tijd werd het Balkan-land populair. Het is hier heerlijk vertoeven op de stranden van badplaatsen zoals Sarande en Durres. Of in de zuidelijke kustplaats Ksamil waar de stranden net een tikkeltje witter zijn, de zee azuurblauw en idyllisch door de eilanden voor de kust. Ook als je actief bezig wilt zijn is Albanië geweldig. Plan een mooie boottocht over het Komanmeer dat veel weg heeft van een fjord, trek het binnenland in voor de kristalheldere waterbron ‘Blue Eye’ en bezoek Ottomaanse stadjes Gjirokastra en Berat. En, weet je wat ook zo tof is aan Albanië? Het prijspeil ligt laag in vergelijking met andere landen, dus kom in 2025 naar Albanië!

Strand Albanië

7. Fethiye & Öludeniz, Turkije

Onderschatte vakantiebestemmingen in Turkije zijn Fethiye en Öludeniz aan de Lycische kust. Deze 2 badplaatsen liggen zo goed als naast elkaar en verschillen van andere kustplaatsen in Turkije. In Fethiye en Öludeniz is namelijk de authentieke Turkse sfeer goed bewaard gebleven. Hier worden geen reusachtige resorts uit de grond gestampt, maar juist kleinschalige hotels met een gemoedelijke en intieme sfeer. In Fethiye is het oude centrum erg leuk waar het lijkt alsof je terug in de tijd gaat. In Öludeniz vind je de oogstrelende Blue Lagoon. Een idyllische baai met goudgele stranden en blauw zeewater wordt prachtig omgeven door groene berglandschappen. Een waar droomplaatje waar paragliden razend populair is. Voor een originele zonvakantie in 2025 moet je in Fethiye en Ölueniz zijn!

Oludeniz Turkije

8. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Dubai blijft onverminderd populair voor een vakantie in 2025. Niemand had vroeger kunnen voorspellen dat dit kleine woestijnstadje zou uitgroeien tot één van de grootste en hipste metropolen ter wereld. Je loopt in Dubai tussen reusachtige wolkenkrabbers, langs luxe jachten in de Dubai Marina en de grootste winkelcentra ter wereld waar de ogen van shoppingliefhebbers van beginnen te glinsteren. Tijdens een vakantie is een ware must-see de Burj Khalifa. Dit is het hoogste gebouw ter wereld met 828 meter hoogte. Met de snelste lift ter wereld (hoe kan het ook anders) bereik je het observatiedek ‘At The Top’. Dit uitzicht vergeet je nooit meer, want je kijkt uit op alle gebouwen in Dubai, de woestijn én de Perzische Golf.

Dubai van bovenaf

Je komt werkelijk ogen tekort op vakantie in Dubai in 2025. Je kunt in Dubai het enige 7-sterren hotel ter wereld bezoeken. Overnachten in Burj Al Arab past bij velen niet in het vakantiebudget, maar een High Tea nuttigen in het hotel behoort wel tot de mogelijkheden voor niet-hotelgasten. Terwijl je smikkelt zie je alle pracht en praal in het hotel. Zorg dat je om 18.00 uur bij de Dubai Fountain bent. Op dit tijdstip start de grootste fonteinenshow ter wereld met muziek- en lichteffecten, super gaaf! Een vakantie naar Dubai is eigenlijk een stedentrip en een strandvakantie in één reis. Dubai ligt namelijk pal aan de Perzische Golf waardoor je ook lekker aan het strand kunt relaxen. Ideaal!

9. Noorwegen

Heb je niet perse behoeft aan warmte, maar juist zin om veel te zien op reis? Een vakantie in 2025 naar Noorwegen is een geweldige keuze vanwege de unieke combinatie van ongerepte natuur en de kans om het Noorderlicht te zien. Noorwegen biedt spectaculaire fjorden, dichtbegroeide bossen en majestueuze bergen die ideaal zijn voor avontuurlijke activiteiten zoals wandelen, kajakken en het verkennen van gletsjers. Daarnaast is er een hoop cultuur te beleven in bruisende steden zoals Oslo die bekend staan om hun design, kunst en culinaire innovaties. In 2025 kun je ook genieten van de serene middernachtzon in de zomer of de magische sfeer van het winterse landschap, want Noorwegen is in iedere jaargetijde compleet anders. Of je nu voor een wintersportvakantie, een actieve natuurvakantie of een stedentrip naar Oslo kiest… je zult verliefd raken op Noorwegen!

Reisbureau Noorwegen

10. Noord Spanje

We sluiten deze Top 10 over trendy vakantiebestemmingen in 2025 af met misschien wel de grootste verrasing. Die vind je in Spanje. En dan hebben we het niet over de zeer toeristische Costa’s. Nee, juist over de onbekende maar prachtige noordkust van Spanje. In slechts 2 uur vlieg je naar Bilbao. Een gave stad die een transformatie heeft ondergaan van rauwe fabrieksstad naar een hippe en moderne stad vol kunstinitiatieven. Met een auto ter plaatse kun je andere mooie plekken bezoeken zoals de middeleeuwse stad Burgos, het traditionele Pamplona en de mondaine badplaats San Sebastian. 

Burgos Noord Spanje

Ook op natuurlijk vlak is Noord Spanje een aanrader. Ga bijvoorbeeld naar de Bardenas Reales Badlands. Een schitterende halfwoestijn met rotsformaties zoals je die tegenkomt in West Amerika. Of trek je wandelschoenen aan voor het ruige natuurpark Picos de Europa. Al wandelend passeer je bergmeren, groene heuvels en hoge bergpieken. Kom meer te weten over Noord Spanje!

5x Bonustips voor trendy bestemmingen voor een vakantie in 2025

Waar naartoe op vakantie in 2025?

Die keuze is nu aan jou! In dit artikel vind je links die verwijzen naar betrouwbare reisorganisaties. Deze reisbureaus zijn aangesloten bij de ANVR en SGR. Daardoor weet je zeker dat jouw vakantie voor 2025 in goede en veilige handen is.