7x een uniek Boutique hotel in Frankrijk | Charmante en romantische hotels

Ben je op zoek naar een uniek boutique hotel in Frankrijk? De Reisspecialist heeft 7 tips samengesteld voor boutique hotels met een charmante en romantische sfeer. Boutique hotels zijn kleinschalig opgezet met een beperkt aantal hotelkamers, een intieme ambiance en persoonlijke aandacht. Daaronder vallen ook hotels gevestigd in kastelen, zoals chateau’s waar Frankrijk zo bekend om staat. Scroll gauw verder en ontdek de leukste boetiekhotels in het Franse land!  

Inhoudsopgave

Top 7 romantische, charmante en boutique hotels in Frankrijk

Hieronder vind je een Top 7 aan charmante en romantische hotels in Frankrijk. Voor diverse gebieden zijn bijzondere boutique hotels uitgekozen, van Noord-Frankrijk tot aan Zuid-Frankrijk!

1. La Rançonnière **** in Normandië

Wees welkom in deze historische kasteelhoeve! Rust, geschiedenis en boetiekstijl komen hier allemaal samen. Dit 4-sterren boutique hotel in Frankrijk ligt op het platteland waar je je waant in de middeleeuwen. Bij La Rançonnière zijn oude elementen van de kasteelhoeve goed bewaard gebleven zoals de eeuwenoude stenen muren en de houten plafondbalken in de suites. Het hotel heeft een klassieke inrichting met alle comfort die je je kunt wensen. Graag speciale aandacht voor de schitterende patio vol prachtige planten en bloemen zoals rozen. Dit hotel is een goede uitvalsbasis voor het bekijken van bezienswaardigheden in Normandië. Zo liggen de historische D-Day stranden erg dichtbij. Na een dag vol sightseeing is het heerlijk dineren in het hotel-restaurant met een typisch Franse gerechten!

Le Ranconniere
Le Ranconniere restaurant

2. Hotel Saint Paul Rive Gauche *** in Parijs

Wil je een leuke stedentrip maken naar Parijs en overnachten in een boutique hotel? Check dan zeker eens Hotel Saint Paul Rive Gauche. Al 4 generaties wordt dit boutique hotel in Parijs beheerd door dezelfde familie. In die 100 jaar heeft het kleinschalige hotel met veel Franse elegantie een uitstekende naam opgebouwd als boutique hotel in Frankrijk. Dit 3-sterren hotel ligt in hartje Parijs, in de wijk Quartier Latin om precies te zijn. Op korte loopafstand ligt de prachtige Notre-Dame en het Pantheon. Voor andere highlights in Parijs neem je de metro op 150 meter afstand waardoor je snel en gemakkelijk naar alle delen van de stad kunt. Voordat je op pad gaat geniet je eerst van een rijkelijk en uitgebreid ontbijtbuffet. Trek de deur van je sfeervolle hotelkamer, die met zorg en liefde zijn ingericht, achter je dicht en je bent klaar voor een nieuwe dag in Parijs!

Hotel Saint Paul Parijs
Hotel Saint Paul

3. Chateau de Sissi *** in Normandië

Terwijl je langs een uitgestrekte oprijlaan rijdt, geflankeerd door imposante bomen, doemt plotseling te midden van al het groen een majestueus Frans kasteel op: Chateau De Sissi! Dit chateau was ooit in het bezit van de beroemde keizerin Sissi, voormalig keizerin van Oostenrijk en koningin van Hongarije. Chateau de Sissi dateert uit de 18e eeuw en fungeerde als haar zomerverblijf waar ze kon genieten van de weelderige natuur. Het historische monument bevindt zich op een landgoed van maar liefst 11 hectare. De tuinen van dit Franse kasteelhotel lenen zich uitstekend voor ontspannen wandelingen. Binnenin het kasteel ademt alles een klassieke sfeer uit. Een imposante houten trap met een rode loper leidt je naar je hotelkamer. ’s Avonds kun je genieten van een verfijnd diner in het restaurant van het kasteel, een absolute aanrader. Bovendien ligt Chateau De Sissi op slechts 2 kilometer afstand van de Normandische kust waardoor je snel aan zee bent. Op korte afstand vind je bijvoorbeeld Petites Dalles Beach, vereeuwigd op doek door de beroemde schilder Claude Monet.

Chateau de Sissi
Chateau de Sissi restaurant

4. Hotel Le Canberra **** in Cannes

Overnachten in stijl doe je bij Hotel Le Canberra. Het 4-sterren hotel is gevestigd in een statig pand uit de 19de eeuw aan de Rue d’Antibes, dé meest luxe winkelstraat van Cannes. Het kleinschalige en luxe boutique hotel in Frankrijk is knus en designvol ingericht. Een zeer groot pluspunt is de achtertuin met een mooi buitenzwembad, diverse planten, ligbedden, parasols en  fijne loungesets. Ook de ligging is ideaal, want de boulevard en het Zuid-Franse strand is een paar minuten lopen. Liever winkelen, uit eten of uitgaan? Ook dat kan, want Hotel Le Canberra ligt midden in het stadscentrum. Wanneer je in het hotel blijft kun je gebruik maken van alle faciliteiten zoals een terras, bar, restaurant en een fitness. Reserveer op tijd chique kamers, want dit hotel is gewild!  

Hotel Canberra
Hotel Canberra kamer

5. Aux 3 Roses *** in de Elzas

Op zoek naar een romantisch hotel in Frankrijk? Denk dan eens aan Aux 3 Roses in de Elzas! Het 3-sterren hotel valt op door haar fotogenieke en felgroene luiken en de sierlijke balkons. Het boutique hotel in Frankrijk ligt in een omgeving vol fiets- en wandelroutes. Ook ligt een dagtrip naar het mooie Straatsburg voor de hand en zijn er veel charmante Franse dorpjes te bezoeken in de buurt. Na een dag vol ervaringen kun je een duik nemen in het (verwarmde) binnenzwembad, lekker ontspannen in de sauna of plaats nemen of het terras met prachtig uitzicht over de omliggende bosheuvels. In het restaurant proef je de beste wijnen uit deze Franse streek, hmm!  

Aux 3 Roses
Aux 3 Roses ligging

6. Villa Bougainville by Happy Culture **** in Nice

Een monumentaal gebouw uit 1928 herbergt een fantastisch boutique hotel in Frankrijk. We hebben het over Villa Bougainville by Happy Culture. Hoe historisch het hotel er van buitenaf uitziet, hoe modern en trendy is het hotel van binnen. Aan alles merk je dat er met smaak is nagedacht over het interieur. Jouw vakantiedag begin je goed met een ruim ontbijtbuffet. Struin in Nice door de historische wijk, loop over de palmrijke Promenade des Anglais om vervolgens een duik te nemen in de azuurblauwe Middellandse Zee. Villa Bougainville by Happy Culture is dus perfect voor een stedentrip, maar ook een strandvakantie want het strand ligt op 1 kilometer afstand. Wanneer zie we jou terug in dit boutique hotel in Nice aan de Franse Riviera?

Villa Bougainville
Villa Bougainville kamer

7. Le Cristal de Jade ***** in Charmonix

Als je een boutique hotel in Frankrijk zoekt voor jouw wintersport in de Franse Alpen, dan valt Le Cristal de Jade zeker in de smaak. Dit mondaine 5-sterren hotel met veel houten elementen en een warme uitstraling is een ware verademing voor jouw skivakantie. Je verblijft in ruime kamers en appartementen met balkons met uitzicht op de bergen, waaronder de Mont Blanc. Een goede reden om Le Cristal de Jade te kiezen is het bijbehorende wellnesscenter. Na een actieve dag om de latten kun je relaxen in de sauna, het bubbelbad, de hamam of het verwarmd binnenzwembad. De actieveling kan verder sporten in de fitnessruimte. Er zijn shuttles naar de pistes in het nabijgelegen skigebied of neem de kabelbaan. Je kunt Le Cristal de Jade ook in de zomer bezoeken, want dan is hiken en mountainbiken in de groene berglandschappen ideaal. Kom jij in de winter of zomer?

Le Cristal de Jade bergen
Le Cristal de Jade

Welk romantisch boutique hotel in Frankrijk kies jij?

Wordt het een boutique hotel in de Franse Alpen, in Normandië, aan de Zuid-Franse kust of het alom geliefde Parijs? Je hebt nu 7 tips gehad voor charmante hotels in Frankrijk, maar natuurlijk zijn er nog veel meer boutique hotels in Frankrijk. Voor meer keuze, check zeker onderstaande link voor een grotere selectie van kleinschalige hotels in Frankrijk.